Werkwijze

Werkwijze:

Voor de eerste behandeling neem ik altijd de tijd om je te leren kennen. Zo kunnen we samen de behandeling bepalen. Vooral bij een sportmassage is het belangrijk meer van je achtergrond te weten. Eventuele eerdere klachten geven ook een goed inzicht. Ook bij een (algehele) ontspanningsmassage is het goed om te weten of er klachten er zijn. Maar ook om te weten welke massage het beste bij je past. Stevig, minder intensief, of juist gericht op specifieke zaken. Zoals bijvoorbeeld de nadruk op nek/schouders of de (onder)rug. Met deze werkwijze kan ik de massage optimaal op jouw wens of klacht afstemmen. Hou dus rekening met wat extra tijd voor de eerste behandeling. Vooral bij sportmassage hoort bij het achterhalen van de klachten het volgende ‘stappenplan’:

 1. Anamnese (informatie verkrijgen);
 2. Inspectie (observatie);
 3. Functieonderzoek. Het testen van de gewrichten en spieren door een actief onderzoek, passief onderzoek, weerstandstests en sporttests; De spieren worden getest/onderzocht op lengte, kracht en pijn. De gewrichten worden onderzocht op bewegingsuitslag (beperking), pijn, bewegingsverloop, eindgevoel en stabiliteit.
 4. Palpatie (beoordelen van de structuren door te voelen);
 5. Registratie (het noteren van de bevindingen).

Goed om te weten bij massage:

 • Neem altijd een douche of bad voor de massage.
 • Eet niet te veel voor een massage. Met een volle buik gemasseerd worden wordt vaak als onprettig ervaren.
 • Soms is het beter om helemaal geen massage te ondergaan, of rekening te houden met (gedeeltelijke, relatieve) ‘contra-indicaties‘.
 • Mocht je verhinderd zijn: Stuur ruim op tijd (24 uur) een bericht per mail, sms, whatsapp of bel even. Scheelt mij een lege plek in de praktijk, en jou de kosten die ik dan moet doorberekenen.
 • Betaling:  Bij voorkeur via I-Deal betaalverzoek. Contant mag ook.
 • Onze praktijkruimte is op de eerste verdieping. Er is geen wachtruimte, dus kom op tijd maar niet te vroeg: 5 minuten voor de afgesproken behandeling is prima! Route naar Everhard van Bronkhorststraat 3, Deventer.
 • Tijd: Zoals aangegeven; neem de tijd voor een massage. Bij specifieke sportmassages zoals het behandelen van de kuit(en) en/of hamstrings moet je al snel op een half uur behandeling rekenen. Bij een ontspanningsmassage van nek/schouders/rug en benen is een uur een goede tijdsindicatie.

Meer over sport- en ontspanningsmassage

Tarieven