Behandelingen

Sportmassage of Ontspanningsmassage?

Stevig, of ontspannend na je werk, om te “ontstressen” of als ondersteuning voor- of na het sporten? Zoek je een massagepraktijk in Deventer? Dan ben je hier altijd aan het juiste adres. Bekijk bij onze tarieven alle mogelijke behandelingen. Direct boeken kan ook online.

Sportmassage behandeling:

Een sportmassage is spiergericht en zorgt voor het verbeteren van de afvoer van afvalstoffen en vocht, verbeteren van spierherstel waardoor blessures worden voorkomen en de sporter/persoon sneller weer actief kan worden. 

Ontspanningsmassage behandeling:

Deze behandelingen geven een algeheel gevoel van ontspanning. Daarnaast kan ontspanningsmassage stressklachten verhelpen, zoals spanningshoofdpijn en rug- en nekpijn.  Bij een ontspanningsmassage wordt er meestal wat minder spiergericht gewerkt. Het is vooral gericht op het algemeen welbevinden. Deze vorm van massage is voor iedereen geschikt, zowel voor mensen die uitgeblust of vermoeid zijn als ook voor diegenen die prima in hun vel zitten.  Meer over mijn werkwijze

Medical- of sporttape:

Bij de behandeling van sporters, kan een ondersteunende tape of bandage net het verschil maken. Een goed aangebrachte tape of bandage geeft letterlijk steun, kan helpen bij een betere houding, en voorkomt een pijnlijke eindstand van spieren en bevordert blessureherstel. Voor zowel de klassieke sporttape, als voor verschillende medical tape technieken ben je hier aan het juiste adres.

sporttape

Hersteltraining:

Wil je na een lange tijd weer gaan sporten, of werk je naar een specifiek doel toe? Dan is de juiste begeleiding en behandeling (zeker na een blessure) soms wenselijk. EM Sportmassage is gecertificeerd hersteltrainer. Na een blessure is het belangrijk om op de juiste manier terug te keren en weer volledig inzetbaar te zijn. We geven hiervoor het juiste advies, de juiste oefeningen, en begeleiden je daarbij persoonlijk indien gewenst.

hersteltraining

Waarom Sportmassage behandelingen?

  1. Kort na een inspanning om vocht en afvalstoffen in de spieren te laten afvoeren. De massage zorgt dan voor minder spierpijn en minder kans op blessures
  2. Tussen twee inspanningen in, bijvoorbeeld op een rustdag. Dit is een ontspannende massage. Heb je spierpijn, vermoeide spieren, een stijve nek, een pijnlijke rug, of gevoelige benen? Dit is vaak het gevolg van de inspanning van de vorige dag. Een ontspannende massage kan dan iets voor je zijn. Een massage zorgt voor verlichting en bespoedigt het herstel. Voor sporters kan dat zijn na een training of wedstrijd. Het herstel wordt versneld zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt.
  3. Vlak voor een inspanning. Bij sportmassage gaat het meestal om de spieren die voor een bepaalde sport het meest belast worden. Sportmassage kan voor een training of wedstrijd gegeven worden. Daarbij zorgt een stimulerende massage voor een goede doorbloeding en worden de spieren voorbereid op de komende prestatie.
  4. Bij (opnieuw) beginnende sporters kan de sportmasseur een belangrijke rol spelen bij bv. de opbouw van een goede conditie. Door samen met de sporter een goed gerichte training samen te stellen, wordt de kritische grens niet overschreden

Waarom Ontspanningsmassage behandelingen?

  1.  Stijve spieren, pezen en gewrichten te verhelpen of te voorkomen.
  2.  Om de bloedsomloop in de spieren en de huid te verbeteren.
  3. Bevordert de circulatie van lymfevocht, waardoor afvalstoffen het lichaam sneller kunnen verlaten.
  4.  Vergroot het concentratievermogen.
  5. Om lichamelijke en geestelijke ontspanning te bereiken.

Op basis van wensen/klachten wordt je behandeld als je fitter wil worden, of fit en soepel wil blijven.

In veel gevallen maak ik gebruik van een combinatie van behandelingen zoals hierboven beschreven.

Wat zeggen onze klanten?

Ik heb goeie ervaring met EM Sportmassage; Heeft me ontzettend goed geholpen om de overbelasting in mijn kuit te verhelpen.

Super massage voor en na mijn marathon gehad!

Geweldige masseur!  Een  heel goed werkende behandeling gehad.

Tijdens de Roparun een aantal keer gebruik mogen maken van de sportmassage van  EM Sportmassage. Heeft mij er doorheen gesleept!

Fijn en vakkundig geholpen. Verstand van zaken, kan ook goed uitleggen wat hij aan het doen is. En daarnaast ook gewoon een fijne vent!

In een aantal gevallen kan er niet worden gemasseerd. Deze contra indicaties zijn redenen om een massage niet- of aangepast- uit te voeren.

Meer adresssen voor allerlei soorten massage in de omgeving: www.massage-info.nl