Behandelingen

Sportmassage of Ontspanningsmassage?

Je kunt bij EM Sport- en ontspanningsmassage o.a. terecht voor de volgende behandelingen:

Sportmassage: Zowel aan huis als in de praktijk. Tarieven vanaf € 26,- Alle tarieven

Ontspanningsmassage: Zowel aan huis als in de praktijk. Tarieven vanaf € 26,-

Medical- of sporttape: tarieven vanaf € 7,50

Hotstonemassage of cupping: Deze zijn niet als behandeling te boeken. Ik zet beiden wel zo nodig in tijdens de behandeling.

Duomassage: In samenwerking met Massagepraktijk Maroeska Keizer Schalkhaar verzorgen we ook Duo-massages. Zowel aan huis als in de praktijk in Schalkhaar of Deventer. Meer info.  Tarieven vanaf € 75,- per stel.  Reserveren of beschikbaarheid via ons contactformulier.

Stoelmassage: (basis 20 min. of plus 30 min.) Zowel aan huis als in de praktijk.  Tarieven vanaf € 19,50. Voor bedrijven of evenementen, of als onderdeel van je speciale gelegenheid met een groep; neem vooraf contact op voor een voorstel op maat.

 

Meer over Sportmassage behandelingen:

Een sportmassage is spiergericht en zorgt voor het verbeteren van de afvoer van afvalstoffen en vocht, verbeteren van spierherstel waardoor blessures worden voorkomen en de sporter/persoon sneller weer actief kan worden. 

Meer over Ontspanningsmassage behandelingen:

Deze behandelingen geven een algeheel gevoel van ontspanning. Daarnaast kan ontspanningsmassage stressklachten verhelpen, zoals spanningshoofdpijn en rug- en nekpijn.  Bij een ontspanningsmassage wordt er meestal wat minder spiergericht gewerkt. Het is vooral gericht op het algemeen welbevinden. Deze vorm van massage is voor iedereen geschikt, zowel voor mensen die uitgeblust of vermoeid zijn als ook voor diegenen die prima in hun vel zitten.  Meer over mijn werkwijze.

Welke behandeling moet je kiezen? Tips om de keuzestress te verminderen:-)

Waarom ontspanningsmassage?

  1.  Stijve spieren, pezen en gewrichten te verhelpen of te voorkomen.
  2.  Om de bloedsomloop in de spieren en de huid te verbeteren.
  3. Bevordert de circulatie van lymfevocht, waardoor afvalstoffen het lichaam sneller kunnen verlaten.
  4.  Vergroot het concentratievermogen.
  5. Om lichamelijke en geestelijke ontspanning te bereiken.

Op basis van wensen/klachten wordt je behandeld als je fitter wil worden, of fit en soepel wil blijven.

Wanneer sportmassage?

  1. Kort na een inspanning om vocht en afvalstoffen in de spieren te laten afvoeren. De massage zorgt dan voor minder spierpijn en minder kans op blessures
  2. Tussen twee inspanningen in, bijvoorbeeld op een rustdag. Dit is een ontspannende massage. Heb je spierpijn, vermoeide spieren, een stijve nek, een pijnlijke rug, of gevoelige benen? Dit is vaak het gevolg van de inspanning van de vorige dag. Een ontspannende massage kan dan iets voor je zijn. Een massage zorgt voor verlichting en bespoedigt het herstel. Voor sporters kan dat zijn na een training of wedstrijd. Het herstel wordt versneld zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt.
  3. Vlak voor een inspanning. Bij sportmassage gaat het meestal om de spieren die voor een bepaalde sport het meest belast worden. Sportmassage kan voor een training of wedstrijd gegeven worden. Daarbij zorgt een stimulerende massage voor een goede doorbloeding en worden de spieren voorbereid op de komende prestatie.
  4. Bij (opnieuw) beginnende sporters kan de sportmasseur een belangrijke rol spelen bij bv. de opbouw van een goede conditie. Door samen met de sporter een goed gerichte training samen te stellen, wordt de kritische grens niet overschreden.

In veel gevallen maak ik gebruik van een combinatie van behandelingen zoals hierboven beschreven.

In een aantal gevallen kan er niet worden gemasseerd. Deze contra indicaties zijn redenen om een massage niet- of aangepast- uit te voeren.

Meer adresssen voor allerlei soorten massage in de omgeving: www.massage-info.nl