Telefoonnummer

0682797255

Openingstijden

Ma-vr: op afspraak

Voor een goede sportmassage of ontspanningsmassage in Deventer van een ervaren masseur ben je hier aan het juiste adres.
Sportmassage of ontspanningsmassage in Deventer.
Soepel bewegen begint met spierverzorging

Sporten, pijnvrij bewegen, tillen, bukken, noem maar op, heel vanzelfsprekend voor veel mensen. Je gebruikt spieren, gewrichten, pezen en banden vaak zonder er bij na te denken. Vooral als je jong bent gaat bijna alles vanzelf voor de meeste mensen. Zodra er tijdens- of na een inspanning pijn ontstaat, of een blessure, sta je er pas bij stil dat je lichaam grenzen stelt. Met een goede sportmassage of ontspanningsmassage in Deventer help ik je weer op het juiste spoor.

De rol van sportmassage

“Met een sportmassage wordt door middel van verschillende massage technieken een (ontspannen) sporter behandeld met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te stabiliseren of eventuele nadelige gevolgen van de sportbeoefening weg te nemen.”

Bovenstaande definitie omschrijft aardig wat een sportmasseur doet. Maar hij is verre van volledig.

No pain, no gain?

Veel topsporters trainen volgens dit principe. Hard trainen, pijn lijden en diep gaan hoort bij het bereiken van de top en iedere dag beter worden. Door de jaren heen zijn we er achter gekomen dat er veel meer bij komt kijken. Arbeid-rust verhouding, voeding, mentale gesteldheid, noem maar op, sport is een wetenschap geworden. Het beeld dat we nog vaak van trainen hebben is vaak wat achterhaald. Dat geldt ook voor sportmassage….

Bij sportmassage wordt vaak aan wielrenners met glimmende benen of voetballers gedacht die flink onder handen worden genomen door een paar harde handen. Kermend op de tafel, om pas de volgende dag weer een beetje kunnen bewegen, overdreven gesteld.

Natuurlijk kan een sportmassage stevig zijn (als het moet). Maar de behandeling is sterk afhankelijk van het te bereiken doel. Kom je terug van een blessure en wil je daarbij een handje worden geholpen, Wil je een behandeling tussen je inspanningen door, of zoek je ontspanning na een (sport)prestatie? Allemaal verschillende doelen waar de juiste behandeling bij hoort.