Wat doet de sportmasseur?

Een sportmasseur is van veel markten thuis…

Voor een goede massage kan je op veel adressen terecht. Bij elk wellnes centrum kan je verschillende massages boeken. Van een ontspanningsmassage (in allerlei soorten en maten) tot een sportmassage; het aanbod is enorm.

Heb je sport- of werkgerelateerde spierklachten, dan denk je wat sneller aan een sportmasseur. In veel gevallen terecht. Er zijn echter situaties waarbij het beter is eerst een fysiotherapeut of arts te bezoeken.  Over het algemeen behandelt de sportmasseur sporters die gezond zijn en normale (sport- of werk gerelateerde) klachten hebben, of ondersteuning wensen bij herstel of opbouw voor of na een inspanning. Eerder schreef ik dit al over de rol van de sportmassseur.

Onderstaand plaatje laat zien aan welke opleidingseisen een sportmasseur moet voldoen:

Mocht je twijfelen of je voor jouw vraag of klacht bij de sportmasseur moet zijn? Neem contact met ons op en we adviseren je graag.