Aanmodderen of aanpakken?

(rug-nek-schouders-benen) Klachten: aanmodderen of aanpakken?

3 arrangementen die snel verbetering op kunnen leveren!

Soms heb je een klacht waarmee je maar door blijft lopen. Ga ik naar de dokter? Moet ik een fysiotherapeut bezoeken? En voor je het weet ben je een aantal weken verder met lage rugklachten, stijve schouders/nek,  of na een korte wandeling/loopje ‘zware benen’, met name in de kuiten of hamstrings.  Herkenbaar?  Voor mij wel. Veel van mijn klanten komen voor een ontspannings- of sportmassage, en noemen deze symptomen vaak.

Veel van deze klachten zijn a-specifiek. Met andere woorden, bij bijvoorbeeld lage rugpijn is er geen sprake van een hernia, maar komen de klachten door vermoeidheid, lang een verkeerde houding, een verkeerde beweging etc. En daar is (preventief) al veel aan te doen. Binnen de competenties van een sportmasseur kan deze al veel doen in preventie of afname van klachten. Maar ook als je al langer met deze spierklachten rondloopt, en er door een fysiotherapeut of arts geconstateerd dat je geen specifiek aanwijsbare klacht hebt (hernia, spierscheuring etc), kan een goede sportmassage vaak vermindering van klachten geven.

 

Arrangementen

EM Sportmassage biedt een arrangement om in 3 behandelingen je klachten binnen 3 weken te verhelpen of te verminderen.

Wat kan je verwachten bij een Lagerugpijn arrangement?

Eerste bezoek: (45 minuten)

 • een anamnese gesprek, gevolgd door een functieonderzoek.
 • Bij het functieonderzoek worden gewrichten en spieren getest door een actief onderzoek, een passief onderzoek, weerstandstests en eventueel een sporttest. De spieren worden onderzocht op lengte, kracht en pijn. De gewrichten worden onderzocht op bewegingsuitslag (beperking), pijn, bewegingsverloop, eindgevoel en stabiliteit.
 • Palpatie (beoordelen van de structuren door te voelen).
 • Registratie (noteren van de bevindingen).
 • Behandeling: Massage, frictioneren van eventuele triggerpoints, en indien nodig, (medical) tapen.
 • (beweging) advies en thuisoefeningen (instructies met handleiding).

Tweede bezoek: (45 minuten)

 • Evaluatie na eerste behandeling en zo nodig aanpassing van plan.
 • Vervolgbehandeling.
 • Uitbreiding of aanpassing van oefeningen.

Derde bezoek: (45 minuten)

 • Vervolgbehandeling
 • (eind) Evaluatie, al dan niet met advies richting specialisten (huis/sport arts, fysiotherapeut, podotherapeut etc).

De globale opzet van het nek/schouders arrangement, en het kuiten/hamstrings arrangement is vergelijkbaar met bovenstaande aanpak.

Proberen? 

Een Arrangement kost €100 voor 3 behandelingen van 45 minuten. De kosten zijn overigens niet te declareren bij je zorgverzekeraar. Bij twijfel van mijn kant of ik je kan en mag behandelen, verwijs ik altijd door naar een fysiotherapeut of (sport)arts. Uiteraard bereken ik geen kosten door voor de intake en onderzoek indien ik je moet doorverwijzen.  Voor overleg of meer info: neem contact op en stel je vraag. Uiteraard kan je ook voor een van mijn andere behandelingen kiezen. Een ontspannings- of stoelmassage kan al heel effectief zijn om de meeste spanning weg te nemen.

 

 

,