Sportmassage voor niet sporters!

Sportmassage wordt (uiteraard) geassocieerd met sport. Natuurlijk is het lichaam tijdens sport flink in beweging en kan sportmassage daarbij belangrijk zijn om het lichaam gezond te houden. 

Voor iedereen!

Sportmassage betreft echter een veel breder gebied. Ook tijdens het dagelijkse leven worden allerlei spieren gebruikt. Dat kan in huis zijn, maar ook in de tuin, bij het boodschappen doen of op het werk. Tegenwoordig zijn computers zowel thuis als op het werk sterk geïntegreerd. Bij langdurig werken op een computer, vaak in een verkeerde houding, kunnen allerlei klachten ontstaan.

Blessures voorkomen

Kortom, iedereen loopt het risico om overbelaste spieren te krijgen. Met bijvoorbeeld blessures, hoofdpijn of vermoeidheid tot gevolg. De sportmasseur kan ook deze mensen helpen. Hier geldt ook weer dat deze altijd zal proberen om de belasting en belastbaarheid goed op elkaar af te stemmen, zodat er sprake is van een evenwichtssituatie. Ook kan getracht worden om de belastbaarheid te verhogen (meer aankunnen zonder er last van te krijgen). De sportmasseur heeft hiervoor een aantal middelen tot z’n beschikking, te weten massage, tapen/ bandageren, oefeningen (ook huisopdrachten) en adviseren.

De sportmasseur probeert een gezonde sporter/ gezond persoon gezond te houden. Hij is derhalve preventief bezig. Een sportmasseur mag een blessure niet behandelen. Hij kan echter, tijdens de genezing hiervan, er wel voor zorgen dat de algemene conditie niet achteruit gaat. Een conditie-/ hersteltrainer is hierin gespecialiseerd.

Soms zijn er geen klachten, maar vindt iemand het “gewoon lekker” om gemasseerd te worden. Anderen komen weer om even te “ontstressen”. Zelf ervaren? Maak een afspraak.